top of page
Dagindeling
Cracks Promo.005.jpeg

Samenvatting van​ de cursus:

 

‘De levenscyclus van de molaar’ of de ‘Circle of Death’, waarbij een kleine vulling uiteindelijk kan leiden tot verlies van vitaliteit of zelfs extractie van een tand, is algemeen bekend in de tandheelkunde. Echter zijn er nog geen duidelijke strategieën en richtlijnen voorgesteld om dit scenario te voorkomen. Een grondig begrip van het biomechanische gedrag van tanden, zowel gezond als hersteld, op macro- en microniveau is belangrijk. Dit stelt ons namelijk in staat om met effectieve maatregelen te komen om tanden te redden en minder agressief te zijn in onze behandelvoorstellen. Er zal een proactieve benadering worden voorgesteld, zowel voor vitale als niet-vitale tanden. In deze cursus zal het belang van vroege diagnose, gezonde strategie, effectieve isolatie en vakkundige uitvoering aan bod komen.

TESTIMONIALS

"Buiten het thema zelf is Stephane er in geslaagd om iets in me zelf te veranderen.

Ben blij te weten dat ik niet de enige ben met angst voor de risico’s aan behandelingen en dat dat mijn grootste rem is. Er zijn hier de voorbije dagen al een heel pak meer overkappingen eMax aangeraden. Omdat het na endo gewoon moet, los van mijn gedachten zoals : ga ik dat hier wel kunnen, gaat patiënt niet denken dat hem dure behandelingen aan het aansmeren ben, enz…"

"Boeiend onderwerp waarvoor ik al enige tijd een goede cursus zocht, omdat past binnen mijn specifieke praktijkvoering (adhesieve thk onder rubberdam en microscoop). Toffe manier van lesgeven, Stephane kon mijn aandacht zonder moeite een volle dag houden."

"Spreker die oprecht kennis wou overdragen.

De vragen van de deelnemers werden goed beluisterd en beantwoord met nuttige informatie.

Kon patiënten neerzetten zoals ik ze in mijn praktijk tegenkom( mensen zijn vanuit zichzelf niet voldoende bewust van de waarde van hun tanden en moeten gemotiveerd worden om er geld aan uit te geven)"

Film Slate Marker

Preview

Deze online Cursus omvat het volgende :

 • De replay van de live cursus van 8 October 2022

 • Meer dan 6 uur leerplezier

 • Toegang tot de Focus Academy App

 • Downloads van interessante en aanvullende litteratuur op jouw studenten platform

 • Coupon Code ter waarde van 50,-€  voor individuele advanced coaching op maat bij Focus Academy

Schrijf je nu in en engageer je voor een verhelderende cursus die jouw dagelijkse praktijkvoering ondersteunt en verfijnt.

429,- € inclusief BTW

AAN HET EIND VAN DEZE CURSUS HEB JE HET VOLGENDE BEREIKT

Jouw begrip van hoe barsten ontstaan helpt je in zowel jouw preventieve aanpak, diagnose als behandeling van de patiënt in zijn totaliteit.

Je bent overgeschakeld van een passief-neutrale naar een pro-actieve aanpak in het behandelen van gebarsten tanden.

Je hebt een stappenplan gevonden dat je in staat stelt de voorspelbaarheid van jouw behandelingen te vergroten.

Je bent communicatief vaardiger en sterker geworden. Je bent in staat de patiënt het belang van jouw pro-actieve aanpak duidelijk te maken terwijl je hem kan begeleiden in het maken van de juiste keuzes.

Tijdens de cursus krijg je antwoord op volgende vragen :

 • Welke diagnostische hulpmiddelen kan ik inzetten?

 • Hoe stel ik een behandelplan voor ivm een tand met onzekere prognose?

 • Welke materialen kan ik gebruiken voor mijn restauraties?

 • Wat met Deep Margin Elevation?

 • Kan ik vezel-versterkt werken?

 • Kies ik voor directe of indirecte restauraties?

 • Endo of geen Endo?

 • Hoe en tot waar jaag ik barsten na?

 • Welke garanties kan ik geven?

Maak kennis met je coach

StephaneBrowet.jpg

Stephane Browet

 Gedurende deze intensieve training zal ik jullie begeleiden doorheen het ganse traject.

Deelnemen is op eigen risico, succes is een gedeelde verantwoordelijkheid.

Mijn Verhaal

Mijn naam is Stephane. Het heeft niet veel gescheeld of mijn ouders hadden mij Sydney genoemd. Enige twijfel over de uitspreekbaarheid door mijn toekomstige meter en peter hebben uiteindelijk de balans doen overhellen naar "Stephane". Talrijke schrijfwijzen en zelfs uitspraken blijven vandaag nog verwarring veroorzaken maar geen enkele twijfel blijft bestaan over wie ik ben. 

Ik ben een mens die voortdurend groeit en evolueert, met vallen en opstaan, met wisselend success.

Tijdens mijn laatste jaar middelbaar onderwijs, waar ik natuurwetenschappen volgde, vertelde mijn klastitularis dat ik nooit universitaire studies zou aankunnen. Wel, ik zou hem met een door koppigheid gevoed doorzettingsvermogen het tegendeel bewijzen. Het maakte een soort kwaadheid omwille van zijn oordeel in me los wat ervoor zorgde dat ik in mijn opzet zou slagen. Ik was wel geïnteresseerd in de mens en het medische, maar arts zou ik nooit worden. De mond van de mens met dat rijtje witte parels erin zou een voldoende groot werkterrein moeten zijn om mijn creatieve honger op een manuele manier te kunnen stillen. De mooi gerangschikte materialen en instrumenten in de schuif van mijn eigen tandarts suggereerden een soort van controle en rust.

Van nature was ik een eerder rustig persoon, afwachtend, bedeesd en stil, op het randje van sociaal incapabel. Vermits een tandarts natuurlijk ook met mensen moet dealen, zag ik er de mogelijkheid in om tegelijkertijd mijn social skills te ontwikkelen en aan te scherpen.

In 1995 werd ik losgelaten op een bende nietsvermoedende patiënten en ondertussen zijn we 27 jaar verder. Op dinsdag behandel ik de leukerds en vips die mij al die jaren blijven achtervolgen, wáár ik ook naartoe ga. Mijn core business is echter het opleiden van tandartsen, in binnen en buitenland, in de deelgebieden waar ik het meest bedreven in geworden ben. Gaandeweg veranderde mijn focus ook naar de dingen die niets te maken hebben met het puur technische van onze job. Dit gaf me de mogelijkheid te groeien als persoon, in die mate zelfs dat ik niet anders kan dan deze dingen met jullie delen. Na ongeveer 4 jaar is de cursus Brainhacking in de Praktijk klaar en ik ben ervan overtuigd dat hij door de jaren heen nog zal veranderen, groeien, zoals die boom waar ik daarnet nog tegen stond te plassen.

Het idee van de cursus Cracks is ontstaan toen ik meer dan 20 jaar geleden begon te werken met vergroting, eerst met loupes, dan met de microscoop. Er ontstond een grote nood aan inzicht en duidelijke protocollen. Zoveel jaren later is dit nog steeds één van mij favoriete onderwerpen die ik behandel in cursussen.

Zin in deze cocktail?

 

1/3de Wetenschap

1/3de Klinisch Werk

1/6de Communicatie

1/6de Skills

1 snuifje Durf

Cocktail in Bar
About & Subscribe

Over Focus Academy

De Focus Academy is er om jullie te blijven verrassen en te helpen groeien tot de dood erop volgt.

bottom of page