top of page
date-and-time.png

Voorjaar Volzet

Najaar Open

5/10/2023
23/11/2023 VOLZET
30/11/2023 VOLZET

745228.png

Focus Academy

Erembodegemstraat 31-33

9300 Aalst

pngtree-info-vector-icon-png-image_47029

cursusinhoud en prijs

join the club

Concrete Wall

Dagindeling

08h30 : Ontvangst

09h00 : Deel 1

10h30 : Pauze

11h00 : Deel 2

12h30 : Lunch

14h00 : Deel 3

15h30 : Pauze

16h00 : Deel 4

17h30 : Einde dag

Tree Trunk Texture
Dagindeling
IMG_7576.JPG
du-Parc_website_logo-Les-Créateurs-du-Parc_200x200px.jpg

THIS IS A GREAT PLACE FOR YOUR GROWTH.

Les Créateurs du Parc is een polyvalente ruimte van 1400m2 waar creatief experiment, innovatieve ambities, artistieke mensen en creatief (startend) ondernemerschap samensmelten. Een plek die tot de verbeelding spreekt en waar onderlinge kruisbestuiving gestimuleerd wordt. Een plek waar mensen dingen bedenken, maken en gepassioneerd zijn in hun metier! Een interessante dynamiek tussen industrieel erfgoed in combinatie met creatieve bedrijvigheid. Les Créateurs du Parc faciliteert atelierruimtes voor zowel kunstenaars als creatieve ondernemers. Les Créateurs du Parc faciliteert een galerijruimte van +/- 112m2 voor zoveel individuele tentoonstellingen als groepstentoonstellingen. Les Créateurs du Parc faciliteert een workshopruimte van +/- 95m2 waar kunstenaars en creatieve ondernemers workshops of lezingen kunnen geven voor creatieve mensen met een bijzonder initiatief.

IMG_7577.JPG
Locatie
veneers.001.jpeg

Structuur van​ de cursus:

 

De cursus "Isolation" heeft heel wat evolutie gekend doorheen de afgelopen 23 jaar. Wat begon als tips en tricks is ondertussen uitgegroeid tot één van dé referentie trainingen wereldwijd. Er is duidelijk gebleken wat werkt en wat niet werkt. Er is wetenschappelijke literatuur beschikbaar en de leerervaring is ondertussen gebaseerd op "deep learning".

Het succes van een cursus is een gedeelde verantwoordelijkheid. De deelnemers moeten in staat zijn om de geleerde zaken onmiddellijk in de praktijk om te zetten waarbij de leercurve zo vlak en zo kort mogelijk blijft.

Om in deze opzet te slagen is er beslist om de cursus aan te bieden in een hybride vorm. De materialen, strategie, technieken worden online aangeboden op het studentenplatform. Tijdens de live hands-on wordt intens ingezet op training zodat de grootste obstakels daar genomen kunnen worden en niet meer in de praktijk.

Het aantal deelnemers is beperkt tot maximum 12 zodat iedereen de persoonlijke begeleiding kan krijgen die hij verdient. De kwaliteit van de training kan zo gegarandeerd blijven.

Info en prijs

Deze cursus omvat het volgende :

 • 6 uur intense en interactieve training op de datum van de hands-on

 • Maximaal 12 deelnemers

 • Toegang tot het studentenplatform zodat de theorie op eigen tempo doorlopen kan worden. De theorie bestaat uit materialen, strategie, klinische voorbeelden en demofilmpjes.

 • Syllabus ter ondersteuning van de hands-on

 • Ontvangst, lunch, koffie/theepauzes

 • Coupon Code ter waarde van 50,-€  voor individuele advanced coaching op maat bij Focus Academy

Schrijf je nu in en verander eens en voor altijd jouw praktijkbeleving

897,- € inclusief BTW

AAN HET EIND VAN DEZE CURSUS HEB JE HET VOLGENDE BEREIKT

Je weet de juiste materialen te kiezen in de verschillende situaties die zich klinisch kunnen voordoen. Van floss tot plug-ins.

Je hebt een grote variatie aan verschillende situaties uitvoerig kunnen oefenen zodat je snel en efficient kan isoleren.

Je weet in functie van de analyse van de moeilijkheid van de case de juiste strategie toe te kiezen EN toe te passen. Protocol Meets Creativity.

Je bent in staat een juiste isolatie te combineren met de geschikte matrix-systemen zodat je restauratieve werk vereenvoudigd wordt.

Tijdens de cursus krijg je antwoord op volgende vragen :

 • Wat zijn de limieten van isolatie met cofferdam?

 • Hoeveel tanden moet ik droogleggen?

 • Welke klemmen kan ik gebruiken voor mijn isolaties?

 • Wanneer gebruik ik welke Plug-ins?

 • Kan ik cofferdam plaatsen bij al mijn facings en onlays?

 • Hoe kan ik zonder assistent(e) snel en efficient isoleren?

 • Hoe benader ik de angstige claustrophobe patiënt?

 • Moet ik altijd verdoven voor het plaatsen van cofferdam?

 • Hoe vind ik voldoende interne motivatie om te starten of vol te houden?

TESTIMONIALS

Ik startte met een klein hartje aan de cursus "kofferdam" maar al heel snel werd ik gerust gesteld : er waren gelijkgestemde zielen (collega's ) met liefde-haat verhouding voor kofferdam ;-)

Het enthousiasme van Stephane werkt aanstekelijk! Bedankt voor de tips! Een aanrader!

 De cursus rubberdam geeft beginners voldoende oefenmogelijkheden om met rubberdam aan de slag te gaan maar de cursus geeft daarnaast aan meer geoefende gebruikers zeer veel tips en trics om bij moeilijkere cases ook rubberdam correct te leren gebruiken.

 Zeer waardevolle cursus , zelfs voor “ervaren” gebruikers van rubberdam. Zoveel tips & tricks, lijst aanbevolen produkten (na jarenlange ervaring van Stephane) zodat je weinig kans hebt om een miskoop te doen ! Just do it ! Go for it !

Door deel te nemen creëer je een cursus op maat

Deze cursus is uiterst interactief en klinisch gericht zodat je onmiddellijk aan de slag kan met de aangeleerde concepten en voorgestelde flowcharts. Je kan je eigen klinische voorbeelden in groep bespreken en aftoetsen in de online community die zal voortvloeien uit jullie deelnames. Elke deelnemer krijgt toegang tot het online studentenplatform en tot de Focus Academy App.

Klaar om ja te zeggen tegen jezelf en deze unieke kans te grijpen ?

Maak kennis met je coach

StephaneBrowet.jpg

Stephane Browet

 Gedurende deze intensieve training zal ik jullie begeleiden doorheen het ganse traject.

Deelnemen is op eigen risico, succes is een gedeelde verantwoordelijkheid.

Mijn Verhaal

Mijn naam is Stephane. Het heeft niet veel gescheeld of mijn ouders hadden mij Sydney genoemd. Enige twijfel over de uitspreekbaarheid door mijn toekomstige meter en peter hebben uiteindelijk de balans doen overhellen naar "Stephane". Talrijke schrijfwijzen en zelfs uitspraken blijven vandaag nog verwarring veroorzaken maar geen enkele twijfel blijft bestaan over wie ik ben. 

Ik ben een mens die voortdurend groeit en evolueert, met vallen en opstaan, met wisselend success.

Tijdens mijn laatste jaar middelbaar onderwijs, waar ik natuurwetenschappen volgde, vertelde mijn klastitularis dat ik nooit universitaire studies zou aankunnen. Wel, ik zou hem met een door koppigheid gevoed doorzettingsvermogen het tegendeel bewijzen. Het maakte een soort kwaadheid omwille van zijn oordeel in me los wat ervoor zorgde dat ik in mijn opzet zou slagen. Ik was wel geïnteresseerd in de mens en het medische, maar arts zou ik nooit worden. De mond van de mens met dat rijtje witte parels erin zou een voldoende groot werkterrein moeten zijn om mijn creatieve honger op een manuele manier te kunnen stillen. De mooi gerangschikte materialen en instrumenten in de schuif van mijn eigen tandarts suggereerden een soort van controle en rust.

Van nature was ik een eerder rustig persoon, afwachtend, bedeesd en stil, op het randje van sociaal incapabel. Vermits een tandarts natuurlijk ook met mensen moet dealen, zag ik er de mogelijkheid in om tegelijkertijd mijn social skills te ontwikkelen en aan te scherpen.

In 1995 werd ik losgelaten op een bende nietsvermoedende patiënten en ondertussen zijn we 27 jaar verder. Op dinsdag behandel ik de leukerds en vips die mij al die jaren blijven achtervolgen, wáár ik ook naartoe ga. Mijn core business is echter het opleiden van tandartsen, in binnen en buitenland, in de deelgebieden waar ik het meest bedreven in geworden ben. Gaandeweg veranderde mijn focus ook naar de dingen die niets te maken hebben met het puur technische van onze job. Dit gaf me de mogelijkheid te groeien als persoon, in die mate zelfs dat ik niet anders kan dan deze dingen met jullie delen. Na ongeveer 4 jaar is de cursus Brainhacking in de Praktijk klaar en ik ben ervan overtuigd dat hij door de jaren heen nog zal veranderen, groeien, zoals die boom waar ik daarnet nog tegen stond te plassen.

Het gebruik van cofferdam is voor mij, samen met vergroting, één  van de meest krachtige instrumenten om je tandheelkundig werk te boosten qua zowel comfort als kwaliteit. Het blijft ook één van de meest impact volle cursussen vermits hij zoveel raakvlakken heeft met wat je in de dagelijkse praktijk doet.

Zin in deze cocktail?

 

The Mother of all Isolation Courses

Unique Location

We Walk the Talk

Elegant Drink
About & Subscribe

Over Focus Academy

De Focus Academy is er om jullie te blijven verrassen en te helpen groeien tot de dood erop volgt.

bottom of page